Prav tako kot za nas, je tudi za živali primerna pravilna prehrana. Pri vzreji živine je pomembno, da je ta zdrava, v stalni kondiciji, se giblje v svojem naravnem okolju ter si sama nabira hrano. To je pri nas mogoče skozi leto, pozimi pa jo hranimo s krmo, ki jo pridelamo čez poletje na naši kmetiji. Živali imajo tudi pozimi izpust ter tako svojo hrano ustrezno porabijo pri presnovi. Za njihove mladičke je značilno, da živijo v stiku svojih mater ter od njih sesajo mleko. Gre za naravi prijazen in ekološki način vzreje živali.

PREDNOSTI EKOLOŠKE TELETINE

Telečje meso ima mnoge prednosti, saj gre za meso telet starih od 7 do 8 mesecev, zato je njena priprava hitra ter enostavna. Meso je izjemne kakovosti, mehko, prijetnega in polnega okusa, zdravo ter kategorizirano z visokimi biološkimi in prehranskimi vrednostmi. Telečje ekološko meso je manj mastno ter sočno, bogato s hranilnimi snovmi. Uživanje manj mastnega rdečega mesa kot je teletina priporočajo tudi zdravniki.

Pozitivno vpliva na razvoj ter je bogat vir beljakovin, mineralov, vitaminov in železa, cinka ter vitaminov B1 in B12. Zaradi tega je priporočljiva za otroke, mladostnike, nosečnice in slabokrvne ljudi. Mesni izdelki, pridobljeni iz ekološko vzrejenih živali prav tako ne vsebujejo različnih kemičnih dodatkov kot so natrijev nitrit, askorbinska kislina, citrati ipd. in so proizvedeni brez genske tehnike. 

PAKET EKOLOŠKE TELETINE

Prišli smo do spoznanja, da imajo naše stranke najraje, da jim v naprej pripravimo PAKET EKOLOŠKE TELETINE, ki tehta 5kg oz. 10kg in vsebuje:

STEGNA
1,3kg / 2,6kg

PLEČE ALI KARE
1kg / 2kg
REBRA ALI PRSA
1kg / 2kg
MLETEGA MESA
1kg / 2kg
KOSTI
0,7kg / 1,2kg

Takšno ekološko teletino lahko uporabite pri pripravi najrazličnejših jedi, ki se dobro dopolnjujejo tudi z drugimi živili. Primerno je tako za pečenje v ponvi, peko na žaru, podpeko, dušenje, pripravo juh, golažev, obar, omak, kot tudi zrezkov, steakov. Vsak del mesa je uporaben za najrazličnejše specialitete vaše kuhinje, bodisi za vsakdanjo uporabo ali za posebne priložnosti.

Več kot zanimiva je tudi cena, ki je zelo ugodna za ekološko teletino ter za tako odlično kvaliteto mesa in znaša 9€/kg,
oziroma 45€ za 5 kg paket.

Našo ekološko teletino lahko dobite, po predhodnem naročilu preko telefona ali obrazca na naši spletni strani, oziroma e-maila. Prevzamete jo na dan razseka pri nas, po želji pa vam jo brezplačno dostavimo!

Veselimo se srečanja z Vami!